Kurser och artister

KURSER 2021

ARTISTER

________

Årets stämmoartister är inga mindre än de två värmländska spelmännen Nina och Mattias Pérez! Båda är utbildade musikpedagoger vid Musikhögskolan Ingesund, och är välkända från till exempel bandet MP3. Med Nina på fiol och Mattias på 12-strängad gitarr kommer de att bjuda på vackra och fartfyllda melodier under kvällens konsert, och ännu svängigare blir det när de spelar till dans efter det. 


Under stämman kommer artisterna att hålla i varsin kurs. Ninas kurs kommer att fokusera på Värmländska folklåtar och Mattias kurs på kompspel till folkmusik. 

DANSKURS

________

Dansa till kort etta, rotation och vanliga turer

Pols, kort etta eller springlek? Ja, kärt barn har många namn. Under denna kurs förkovrar vi oss i dans till värmländsk musik. Vi tipsar och trixar för att hitta samdans och musikalitet i omdansning och några vanliga turer. Allt för att få en riktigt go' danskväll till denna härliga musik.

Sara Lindström

Sara började sin danskarriär i Folkungagillet och nu är hon dansare och danspedagog, utbildad på Eric Sahlström Institutet och på Dans och Cirkushögskolan. Hon håller ofta danskurser i polska och gammeldans. 

Annica Siljat

Även Annica är en dansare som började på folkungagillet där hon har varit aktiv sedan 1995, i barnlag och sedan i ungdomslag. Senare har hon även varit ledare för dessa, samt deltagit i föreningens polskelag under ett par år. Annica är också utbildad på Eric Sahlström Institutet. 

ANMÄLAN

________

Anmälan till kurserna kommer du kunna göra genom att skicka ett mail till linkopingsstamman@gmail.com. Antalet platser är begränsade, så anmäl dig i förväg för att säkra din plats på kursen. Kurserna kostar 150 kr för vuxna, och för barn och ungdom mellan 0-18 år kostar det 100 kr.