Kurser

STÄMMAN FRAMFLYTTAD TILL NOVEMBER PÅ GRUND AV COVID-19

På grund av den rådande situationen i landet med en allmän smittspridning av ett coronavirus har vi i stämmokommittén beslutat att inte hålla stämman den 23 maj i år, utan istället flytta fram den till den 28 november. Detta på grund av att stämman är ett evenemang med runt 150 deltagare, och sedan den 29 mars råder förbud mot sammankomster på över 50 personer på obestämd tid.

Vi har avvaktat så länge som möjligt med beslutet för att kunna följa utvecklingen av viruset, men nu finns det inte längre någon möjlighet att hålla stämman. Vi är dock glada att meddela att årets artister, Nina och Mattias Peréz, fortfarande kommer att medverka som planerat på stämman i november. Stämman i november kommer att blir precis som en vanlig stämma - bara lite senare än planerat. 

 

28 NOVEMBER 2020

LINKÖPINGSSTÄMMAN

KURSER 2020

ARTISTER

________

Årets stämmoartister är inga mindre än de två värmländska spelmännen Nina och Mattias Pérez! Båda är utbildade musikpedagoger vid Musikhögskolan Ingesund, och är välkända från till exempel bandet MP3. Med Nina på fiol och Mattias på 12-strängad gitarr kommer de att bjuda på vackra och fartfyllda melodier under kvällens konsert, och ännu svängigare blir det när de spelar till dans efter det. 


Mer information om kurserna som hålls under stämman kommer inom kort. 

DANSKURS

________

Dansa till kort etta, rotation och vanliga turer

Pols, kort etta eller springlek? Ja, kärt barn har många namn. Under denna kurs förkovrar vi oss i dans till värmländsk musik. Vi tipsar och trixar för att hitta samdans och musikalitet i omdansning och några vanliga turer. Allt för att få en riktigt go' danskväll till denna härliga musik.

Sara Lindström

Sara började sin danskarriär i Folkungagillet och nu är hon dansare och danspedagog, utbildad på Eric Sahlström Institutet och på Dans och Cirkushögskolan. Hon håller ofta danskurser i polska och gammeldans. 

Annica Siljat

Även Annica är en dansare som började på folkungagillet där hon har varit aktiv sedan 1995, i barnlag och sedan i ungdomslag. Senare har hon även varit ledare för dessa, samt deltagit i föreningens polskelag under ett par år. Annica är också utbildad på Eric Sahlström Institutet. 

ANMÄLAN

________

Anmälan till kurserna kommer du kunna göra genom att skicka ett mail till linkopingsstamman@gmail.com. Antalet platser är begränsade, så anmäl dig i förväg för att säkra din plats på kursen. Kurserna kostar 150 kr för vuxna, och för barn och ungdom mellan 0-18 år kostar det 100 kr.